19 C
Sarajevo
01.07.2024

Potvrđeno EKSKLUZIVNO za FACE: Milorad Dodik, porodica i firme pod istragom Tužilaštva BiH!

Američka crna lista postaje sve crnja! Nakon OFAC-ovih mjera Dodiku i saradnicima, u istragu se uključilo i Tužilaštvo BiH!
Prije nekoliko dana, Ured za kontrolu strane imovine (OFAC) Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država sankcionisao je dvije osobe i sedam kompanija iz BiH koje su u direktnoj vezi sa Miloradom Dodikom i njegovim sinom Igorom. Nakon OFAC-a – na redu je i Tužilaštvo BiH. Predmet je otvoren – potvrđeno je za FACE.

Salihović: „Čuli ste Nebojšu Vukanovića. Amerika sankcioniše korumpirane političare. Amerika na crnu listu stavlja firme koje se bave korupcijom i koje su zbog bliskosti sa Dodikom dobile preko pola milijarde poslova u proteklom periodu. Dok sve to Amerikanci rade, šta rade naše domaće institucije? Zbog čega se ne provode istrage protiv crnolistaša – fizičkih i pravnih lica? Upravo to i još neka, dodatna pitanja smo postavili Državnom tužilaštvu. Ekskluzivno za FACE je potvrđeno iz Tužilaštva države da je istraga pokrenuta i da predmet protiv crnolistaša postoji. FACE pita – Državno tužilaštvo odgovara.“

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA