30 C
Sarajevo
19.06.2024

O nama

FACE TV je komercijalna televizija koja na mali ekran donosi nova lica, svježinu, optimizam, dobre priče i istinit i tačan informativan program za sve Bosance i Hercegovce u domovini i inostranstvu.

Razvijamo originalan program i želimo da posvetimo svoje sekunde običnim ljudima i njihovim pričama. Repriznim programom u prilagođenim terminima omogućili smo našim gledaocima iz Amerike, Kanade i Australije da budu u toku sa svim svakodnevnim dešavanjima u Bosni i Hercegovini, dok nas u Evropi emituje cijela mreža regionalnih i međunarodnih IP platforme.

U obliku kratkih članaka pokrivamo sve zanimljivosti iz svijeta muzike, kulture, mode i sporta. Nemamo političke interese i razgovaramo sa svima. Realizacijom novih sadržaja sve smo bliži ostvarenju naše misije da programskim sadržajem i kvalitetom produkcije osiguramo lidersku poziciju u gledanosti.

• IME MEDIJSKE KUĆE: FACE D.O.O.
• ADRESA: Milana Preloga 12A, Sarajevo
• DIREKTOR: Feđa Hadžifejzović
• EMITIRANJE: domaće i internacionalne IP platforme
• KONTAKTT: 033/860-903
• FAX: 033/802-600
• WEBSITE: www.face.ba

• YOUTUBE: 281,000 subscribers, 328,405,576 views
• FACEBOOK: 286,165 followers
• INSTAGRAM: 26,008 followers

Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem

Nakon godina iskustva u uređivanju informativnih emisija i hiljada direktnih prenosa, u sklopu programa FACE TV Senad Hadžifejzović postavlja nova mjerila kvaliteta i formata informativnih emisija u Bosni i Hercegovini i regionu.

Urednik Centralnog dnevnika koji se prije 30 godina obratio gledateljima sa: "Dobro veče, ovo je rat!", sada kroz posebne goste i teme ravnopravno predstavlja BiH, regiju, svijet i našu poziciju u njemu. Ovo je emisija sa najdužom tradicijom i autorom kome vjeruju milioni gledalaca svih generacija.

UzBUĐENJE
jutarnji program

Emisija “Uzbuđenje” zanimljivim temama i gostima na pravi način najavljuje novi dan. Nastala je kao rezultat želja naših gledalaca i klijenata, a sadržaj je pogodan za sve uzraste i nudi širok spektar zanimljivosti i savjeta. Emisija ima za cilj da promoviše pozitivne događaje, zabavnu muziku i kulturu.

“Uzbuđenje” je emisija koja pruža dobar početak dana pun svježine, energije i pozitivnih misli. Svaki put obrađujemo drugu temu i prema tome biramo naše goste.

VJESTNIK

“Vjestnik” je dinamičan, objektivan, savremen format, nastao kao originalni projekat u produkciji FACE TV-a. Emisija se emituje uživo od nedelje do četvrtka u 18:45.

Objektivno pripremanje aktuelnih tema, odabir zanimljivih gostiju iz svijeta politike i drugih oblasti, direktna pitanja i zanimljiva zapažanja čine Vjestnik jednim od najgledanijih programa u Bosni i Hercegovini. Vjestnik pokriva srž aktualnih tema, prezentovanih javnosti bez dugih i previše detaljnih informacija - kratko, jasno i objektivno.

FACE plus

rojekat "FACE Plus" je dodatak programu FACE TV-a koji se posebno bavi istraživačkim novinarstvom kroz nekoliko oblika novinarstva. Kroz nove forme obrađujemo tri tematske oblasti koje su izuzetno važne za sve građane Bosne i Hercegovine i šire: EU integracije, borba protiv korupcije i ljudska prava.

Proizvedeni sadržaj karakteriše izuzetno otvoren i nediskriminatorski pristup problemu, dinamika, interes, provokativnost, relevantnost, istraživački pristup i visoki profesionalni standardi koji su u skladu sa opštom uređivačkom politikom FACE TV-a.

ONA DRUGA STRANA
podcast

Podcast "Ona druga strana" je serijal od 20 intervjua sa uspješnim ljudima iz različitih oblasti, sa fokusom na njihov životni i profesionalni put, prevazilaženje problema i donošenje odluka koje su ih dovele na poziciju u kojoj se trenutno nalaze. podcast je edukativan i motivacioni, a manje aktualan ili informativan.

Izabrali smo podcast format jer pruža intimniji pristup razgovorima, te veću slobodu i opuštenost od klasičnog TV formata emisija i intervjua.

KAFANA
talk show

Talk show Kafana" je serijal od 20 emisija, a uključuje razgovor sa gostima iz različitih društvenih sfera u atmosferi kafane. Fokus je, prije svega, na običnom čovjeku sa zanimljivim životnim pričama.

Koncept studija, ambijent bara, stvara opuštenu atmosferu, intimnost između gosta i domaćina, a razgovori deluju prirodnije, odstupajući od standardnog formata intervjua. Neizostavni dio svakog paba - muzika - doprinijet će opuštenoj atmosferi.

NAMIGIVANJE ZVIJEZDAMA
dokumentarni program

“Namigivanje zvijezdama” je neobičan, originalan format dokumentarca. Nova sezona serijala donosi 12 novih epizoda u kojima autor Mišo Marić nastavlja sa autentičnim pričama o značajnim ličnostima sa prostora Bosne i Hercegovine i bivše Jugoslavije.

U ovom nastavku nas vodi u vrijeme Šantića, Đikića, Jakšića, Ujevića, Nazora, Dizdara... u epizodama najpoznatijih pjesnika sa južnoslovenskih prostora. Kao i prethodne sezone, priče su zasnovane na autentičnim dokumentima, manje ili nimalo poznatim anegdotama iz života bh i južnoslavenskih velikana uma, duha i umjetnosti.

Prenos sportskih događaja

Jedna od stvari po kojoj je FACE TV poznata je prenos raznih sportskih događaja u BiH i inostranstvu. Između ostalog, tradicionalno prenosimo fudbalske utakmice bh. reprezentacije, rukometne utakmice, skokove sa Starog mosta u Mostaru, kao i Izbor sportiste godine koji se održava u Sarajevu.

Danas FACE TV ima čitav tim ljudi koji radi isključivo na prenosu sportskih događaja.

NAJNOVIJEFACE.BA