16.6 C
Sarajevo
07.07.2024

Željezničar uskoro potpisuje ugovor sa defanzivcem, Al-Jaber se vratio iz Saudijske Arabije

Fudbaleri Željezničara nastavili su pripreme za start nove sezone. Plavi rade na pomoćnom terenu stadiona Grbavici, a u odnosu na prethodne dane, danas su se pojavila dva nova fudbalera.

Ekipi se priključio Abdulmalik Al-Jaber, koji ima ugovor sa Željom, ali je dobio dozvolu da propusti start pripreme. Sjajni veznjak vratio se iz Saudijske Arabije i stavio na raspolaganje treneru Denisu Ćoriću dok se čeka njegov eventualni transfer u jedan klub iz elitnog razreda fudbala iz zemlje njegovog porijekla.

Kako saznaje Faktor tokom vikenda treninzima Želje trebao bi se prikljkučiti i Edwin Odinaka, 20-godišnji defanzivac iz Nigerije, koji je prošle sezone igrao za Stupčanicu. Desni bek bi uskoro trebao potpisati ugovor sa Plavima. On neće biti i posljednje pojačanje za tim sa Grbavice, jer u Želji tragaju i za lijevim bekom i napadačem. Također, ukoliko se realizuje transfer Al-Jabera u Saudijsku Arabiju moguće je da će biti angažovan i jedan veznjak.

- OGLAS -

Treba naglasiti kako se ekipi još nije priključio Joseph Amoah, koji ima ugovor do 30. jula 2024. godine i upitno je da li će ostati na Grbavici.

Iz Želje je ranije najavljeno da će 5. jula imati prvu provjeru, a protivnik će biti TOŠK. Potom će ekipa 7. jula otputovati na Zlatibor, gdje su dogovorene utakmice protiv FK Sloboda (Užice) i SC Baniyas.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA