19 C
Sarajevo
30.06.2024

Džeko imao sastanak s Mourinhom u vezi transfera u Hajduk, evo šta je dogovoreno

Nikola Kalinić je uskočio iz kopački u odijelo preuzevši funkciju sportskog direktora Hajduka, a prvim potezima je pokazao da ima ozbiljne planove za iduću sezonu. Nakon što je imenovao Gennara Gattusa, bacio se u potragu za pojačanjima.

Budući da će Marko Livaja kod novog trenera imati ulogu desetke, na njegovu poziciju u vrhu napada žele dovesti veliko, provjereno ime.

U javnost je tako procurilo ime Edina Džeke kojeg Kalinić i Gattuso jako cijene, već su ga kontaktirali i ponudili mu dvogodišnji ugovor, ali dosta toga ovisi o jednoj osobi.

- OGLAS -

To je Jose Mourinho koji bi mogao biti ključna osoba u cijelom poslu. Portugalac je nedavno sjeo na klupu Fenerbahčea i tek treba vidjeti računa li na legendarnog bh. napadača za narednu sezonu. To je objavio talijanski insajder Nicolo Schira, a sada su se javili i turski mediji.

Fotospor piše da su Džeko i Mourinho već razgovarali na tu temu, a navodno mu je portugalski stručnjak dozvolio da napusti Fenerbahče i potpiše dvogodišnji ugovor s Splićanima.

- Advertisement -

Naravno, ovo treba uzeti s ogromnom dozom rezerve jer se radi o turskim medijima koji nisu naročito vjerodostojni i pouzdani.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA