7.9 C
Sarajevo
07.10.2024

Tužne srebreničke sudbine | Rami su u Srebrenici ubili dvadeset članova porodice

Na pitanje kako doživljava ove dane, Sejdinović ističe da je teško.

Ramo Sejdinović, jedan od preživjelih svjedoka genocida, došao je danas u Visoko na ispraćaj tužne kolone s tabutima.

Sejdinović se prisjetio i kobnih dana iz jula 1995. godine.

“Nekako sam, hvala Bogu, preživio i došao. Otac mi nije došao, četverica zetova… Nekako sam prešao preko šume”, kaže Sejdinović, piše “Avaz”.

- OGLAS -

Ističe da su njegovi najmiliji pokopani.

“Izgubio sam puno članova porodice, možda dvadesetak… Kćerke su sa mnom. Nekako smo kupili placeve i popravili kuće”, priča Sejdinović.

- Advertisement -

Na pitanje kako doživljava ove dane, Sejdinović ističe da je teško.

“Šta ćeš… što se mora, mora se. Svake godine dolazim na ispraćaj i 11. jula idem. Kada je bila korona nisam, a ne znam da li ću sada moći. Imam 76 godina”, govori.

Za kraj je kazao kako se mora boriti i preživljavati, a nekako i malo zaboraviti ono što je bilo, te da se nikada ne ponovi ono što je bilo.

Iz Visokog će danas u 10.00 sati biti ispraćeni tabuti s posmrtnim ostacima žrtava, kojima će 11. jula, na 29. godišnjicu genocida u Srebrenici, u Memorijalnom centru Potočari biti klanjana zajednička dženaza i obavljen ukop.

Tužna kolona pod policijskom pratnjom zaustavit će se nakratko u Ilijašu, Vogošći, te u Sarajevu, ispred zgrade Predsjedništva BiH, Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva i pijace Markale, da bi nastavila put prema Srebrenici, gdje bi trebala stići u popodnevnim satima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA