23.8 C
Sarajevo
03.08.2024

Košarcu zasmetale izjave Heleza iz Srebrenice: On je notorni lažov, prevazišao je sam sebe

Glasali smo protiv toga da se 11. juli proglasi danom žalosti u BiH. Stojimo iza takve odluke i uvijek ćemo glasati na takav način. Nikoga se ne bojimo, niti imamo razloga za to.

Ministru vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staši Košarcu zasmetale su izjave ministra odbrane BiH Zukana Heleza da bi ministri iz reda srpskog naroda rado podržali 11. jula danom žalosti, ali da to ne smiju uraditi. 

Košarac je optužio Heleza da laže.

“Ovako monstruoznom laži Helez je prevazišao sam sebe. Ne samo da je populista, nego i notorni lažov! Srpski ministri u VM BiH su predstavnici politika RS u državnim institucijama. Dosljedno provodimo politiku predsjednika Dodika i institucija RS, poštujući stavove i štiteći interese srpskog naroda i građana RS.

- OGLAS -

Glasali smo protiv toga da se 11. juli proglasi danom žalosti u BiH. Stojimo iza takve odluke i uvijek ćemo glasati na takav način. Nikoga se ne bojimo, niti imamo razloga za to. Mi smo politika RS u VM BiH! O čemu Helez priča? Kakav strah? Od koga i od čega? Neka prestane da zamlaćuje javnost svojim glupostima i nebulozama! Nije mi jasno kako Helez nema stida i srama da bezočno laže i šalje ogavne poruke na današnji dan i sa mjesta gdje se obilježava stradanje naroda kojem pripada. To najbolje govori o njemu i njegovom odnosu spram ovog pitanja. Ponovit ću, razumijemo i poštujemo bol porodica žrtava svih naroda. RS je za mir, stabilnost, međusobno uvažavanje i poštovanje. Neka Helez dobro pročita poruku predsjednika Dodika, koji je danas pozvao na dostojanstvo, mir, odgovornost i poštovanje. Mnogo toga Helez može naučiti iz riječi predsjednika Dodika da naš odnos prema ovom danu pokaže da smo opredijeljeni za mir, stabilnost i bolju budućnost za sve ljude u RS i BiH. Naša politika je istina! Vođeni istinom, mi se ne bojimo. Naša politika je za RS i srpski narod, ne protiv bilo kojeg drugog naroda” – naveo je Košarac.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA