22.7 C
Sarajevo
08.07.2024

Osuđen vlasnik streljane u kojoj je vježbao dječak ubica iz Beograda

Viši sud u Beogradu je danas donio i javno objavio presudu kojom je prihvaćen sporazum o priznanju krivičnog djela zaključen između javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i okrivljenog Ratka Ivanovića, sa advokatom, kojom je on osuđen na pet mjeseci kućnog zatvora zbog davanja lažnog iskaza tokom istrage koja je vođena protiv Vladimira Kecmanovića. 

“Okrivljeni Ivanović Ratko oglašen je krivim zbog izvršenja krivičnog dela davanje lažnog iskaza i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci, a koja će se izvršiti na taj način što osuđeni ne smije napuštati prostorije u kojima stanuje, osim u slučajevima propisanim zakonom koji uređuje izvršenje krivičnih sankcija i to bez primjene elektronskog nadzora” – saopćeno je iz Višeg suda u Beogradu.

Kako se dodaje, stranke su se odrekle prava na žalbu protiv navedene presude, i ona je pravosnažna.

- OGLAS -

Podsjetimo, Ivanović je inače vlasnik streljane u koju je Vladimir Kecmanović dovodio sina da uči da puca iz oružja iz kog je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio devetoro vršnjaka i radnika osiguranja, piše Kurir.rs.

Tokom istrage, Ivanović je navodno izjavio da je dječak dolazio sa ocem ali da nije vježbao gađanje, zbog čega se i sam našao na optužnici zbog davanja lažnog iskaza. Taj iskaz, opovrgao je na suđenju i prema nezvaničnim informacijama, potvrdio da je otac davao sinu da puca i to iz velikokalibarskog oružja, uprskos upozorenju da bi mogao da se povredi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA