15 C
Sarajevo
21.09.2024

Trump okrivio Bidena i Harris za pokušaj atentata

Trump je na ovaj način aludirao na česte izjave Bidena i Harris da je on prijetnja demokratiji.

Bivši američki predsjednik i kandidat za drugi mandat Donald Trump okrivio je aktuelnog predsjednika Joea Bidena i potpredsjednicu Kamalu Harris za novi pokušaj atentata koji se prije dva dana desio u njegovom golf klubu na Floridi.

U intervju za Fox News Digital, Trump je rekao da je osumnjičenik vjerovao izjavama Bidena i Harris i djelovao u skladu s njima.

“Pucaju na mene zbog njihove retorike. Kad sam ja taj koji će spasiti zemlju, a oni su ti koji je uništavaju, i iznutra i izvana”, kazao je.

- OGLAS -

Trump je na ovaj način aludirao na česte izjave Bidena i Harris da je on prijetnja demokratiji.

“To su ljudi koji žele uništiti našu zemlju. Biden i Harris su stvarna prijetnja. Koriste se zapaljivim izjavama. I ja bih to mogao, puno bolje nego oni, ali to ne radim”, rekao je Trump.

- Advertisement -

Bez obzira na drugi pokušaj atentata, Trump još uvijek planira prisustvovati svim prethodno zakazanim događajima kampanje za ovu sedmicu.

Podsjetimo, Ryana Wesleyja Routha, 58-godišnjeg muškarca, uočili su Trumpovi agenti kako se krije u grmlju na Trumpovom golf klubu dok je bivši predsjednik bio tu. Kad su ga ugledali pucali su na njega, a on je pobjegao u kćerkinom automobilu. Na mjestu događaja pronađena je automatska puška nalik AK-47 i dva ruksaka. Osumnjičeni je kasnije priveden.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA