8 C
Sarajevo
23.09.2024

Austrija od sredine maja planira ponovo pokrenuti turističke kapacitete

Elisabeth Köstinger, ministrica turizma u vladi Sebastiana Kurza kazala je danas da se sredinom maja planiraju ponovo pokrenuti hotelska industrija, restorani i ugostiteljski objekti.

“Onaj ko planira odmor za ljeto, trebao bi razmisliti o tome da ga provede u Austriji, ali da je zdravlje glavni prioritet i zadržavanje širenje koronavirusa”, kazala je Köstinger, a prenosi Kurier.

Navela je kako se ne može procijeniti kako će se razvijati situacija u susjednim zemljama, posebno uvedene karantinske mjere, ali je odmor u Austriji preporučljiv na nekoliko načina.

- OGLAS -

Vlada razmatra na koji način će se ponovno pokrenuti poslovanje hotela i ugostiteljskog sektora, a izvjesno je da će se neka pravila morati donijeti, kao što je ponašanje u vanjskim bazenima.

“Pravila su u izradi. Važno je da se poštuju higijenske mjere, a to se odnosi i na sve kompanije koje nude usluge smještaja”, kazala je Köstinger naglasivši da su različiti zahtjevi udaljenosti na koncertima od onih na planinarskoj stazi.

- Advertisement -

Zasad nema pouzdanih procjena hoće li Austrijanci uspjeti nadoknaditi nedostatak stranih gostiju. Kazano je kako su posebno važni gosti iz Njemačke te su s vlastima u ovoj zemlji u stalnom kontaktu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA