15.5 C
Sarajevo
19.10.2024

SDP: Naši ministri će biti ponos nove Vlade Kantona Sarajevo

Socijaldemokratska partija BiH oglasila se povodom pojedinih kritika na račun predloženog kadra u sastavu nove vlade Kantona Sarajevo.

“Sigurni smo kako će nova Vlada provesti program i više od 300 konkretnih mjera koje su dogovorene prije nego smo uopšte počeli razgovarati o kadrovskim rješenjima. Kao dio te Vlade, za koju smo uvjereni, da će biti najuspješnija u Kantonu Sarajevo svoj doprinos će dati i ministri iz reda SDP BiH, koji su prije nego su došli u priliku bilo šta uraditi izloženi kritikama. To će i njih i nas samo ojačati. Ovakav pritisak mora ih još više motivirati da budu među najboljim ministrima u Vladi na planu provođenja utvrđenog programa iz njihove nadležnosti”, kaže se iz SDP-a.

Navodi se da će sud o njihovom, kao i radu kompletne Vlade, dati građani Kantona Sarajevo, a u SDP-u su uvjereni kako će oni potpuno opravdati ukazano povjerenje.

- OGLAS -

“Ne dodvoravamo se nikome, ali danima se navodi kako je bitno da dođu mladi, neokaljani, pošteni, stručni ljudi, spremni da se bez predrasuda predano i odgovorno, zajedno sa svojim suradnicima, uhvate u koštac sa problemima i izazovima koji ih čekaju. E, kad smo ponudili takve, onda ih popljuju samo zato što su iz SDP-a. SDP je velika demokratska partija, koja ima svoje procedure. Imena kandidata su prošla kompletnu partijsku proceduru i dobila podršku od Kantonalne organizacije SDP Sarajevo do Predsjedništva SDP BiH. Uvjereni smo kako će biti ministri za ponos i SDP-u, našim koalicionim partnerima i premijeru Forti”, kažu iz Socijaldemokratske partije BiH.

Ističu da je SDP je spreman i otvoren za kritike, posebno one konstruktivne i zahvalni su na tome. Kako kažu, spremni su u svakom trenutku odgovoriti na pitanja građana i objasniti im odluke iza kojih ne stoji samo rukovodstvo stranke već i veliki broj članova.

- Advertisement -

Mi smo odlučili ovim mladim i dokazanim ljudima i članovima SDP-a dati šansu da pokažu šta znaju. Izborom kandidata za ministre nisu zadovoljni ni neki članovi SDP-a, što je sasvim prirodno jer svako od nas ima neke svoje želje i očekivanja. Postići konsenzus po tom pitanju je nemoguće ali smo zato postigli kompromis. Za prvu ocjenu rada Vlade, pa i SDP-ovih ministara, treba sačekati prvih sto dana rada kada ćemo ih zajedno ocijeniti i prikazati rezultate njihovog rada. Jedino mjerilo njihove uspješnosti je mišljenje građana, a ne bilo koga u rukovodstvu Partije. Duboko smo uvjereni da su naši kandidati svjesni odgovornosti, da mogu odgovoriti izazovima koji ih očekuju u nadolazećem periodu, te da će oni na najbolji način provoditi mjere koje smo usvojili zajedno sa našim koalicionim partnerima”, poručuju, između ostalog, iz SDP-a BiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA