15.5 C
Sarajevo
19.10.2024

Mladi teniser iz Prnjavora niže uspjehe

Imati cilj – to je ono što je suština svega što te tjera da ideš dalje, da napreduješ. Dražen Petrović, šesnaestogodišnjak iz Prnjavora jedan je od najboljih mladih tenisera naše zemlje. Među osam najboljih do 16 godina na takmičenju ”Tennis Europe”, Dražen je zauzeo sedmo mjesto i još jednom pokazao kako su sportisti ti koji na najbolji način predstavljaju državu.

 

”Sa sedam godina sam počeo trenirati tenis. Prvih nekoliko godina sam trenirao u Prnjavoru, a već četiri – pet godina dolazim u Banjaluku. U ovoj sezoni sam sa 146. mjesta stigao do sedmog mjesta. Ovakav napredak ostvario sam tako što sam osvojio dva turnira “Tennis europe”, te igrao još tri finala među kojima i finale u Barceloni, jedan od najjačih turnira u svijetu, a igrao sam u još dva polufinala. Ipak, dosta je teško jer je tenis najskuplji sport”, ispričao je Dražen.

- OGLAS -

 

Sezona iza Dražena pokazatelj je truda zbog koga je jedan od njegovih najvećih uspjeha proglašenje za evropskog tenisera sa najvećim napretkom. Upornost je osobina koja ga krasi i razlikuje od drugih, a svoje uzore vidi u najvećim teniserima regije.

- Advertisement -

 

”Volio bih postići uspjehe kao Damir Džumhur. To je možda realno mjerilo, a ako bude bolje – neka bude kao Nole”, kazao je. Draženov trener, ponosan na njegove uspjehe govori kako za Dražena veže najbolje osobine. ”Talenat je nešto što mora imati svaki teniser, a Dražen ga ima. Time se uspjesi na kraju sezone posebni.”

 

Uz zalaganje, odricanje i rad, podrška roditelja nezaobilazan je faktor u sportu kao što je ovaj. A jedan još važniji je i podrška onih odgovornih za sve, pa i za sport.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA