6.6 C
Sarajevo
18.11.2024

Kolač sa mrkvama: Možete ga jesti za doručak, ručak i večeru

Sastojci:

– 250 g mrkve

– 250 g maslaca

- OGLAS -

 -250 g šećera

– 4 jaja

- Advertisement -

– 450 g brašna

– 1 prašak za pecivo

– 2 kašike šećera u prahu

– džem od kajsija

 Priprema:

Pjenasto izmiješajte maslac i šećer, zatim postupno dodajte jaja, rendanu mrkvu i brašno u koje ste umiješali prašak za pecivo.

Smjesu stavite u namašćen i pobrašnjen pleh i pecite oko 40 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.

Pečeni kolač izvadite na rešetku, malo ohladite, a zatim presijecite po dužini.

Premažite jednu polovinu džemom od kajsija, pa poklopite drugom polovinom i pospite šećerom u prahu.

Ako koristite okrugli pleh, kolač presijecite na dva dijela, pa donju koru premažite džemom i poklopite gornjom korom.

 

Kolač isijecite na kocke i poslužite.

Prijatno!

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA