21 C
Sarajevo
07.05.2024

Ilma Karahmet je zvijezda regiona: Osvojila prvo mjesto u showu “RTL Zvijezde” (VIDEO)

Ilma je u finalnoj emisiji “RTL Zvijezde” izvela pjesmu od Christine Aguilera pod nazivom “Hurt”. 

Ovogodišnja sezona RTL-ovog muzičkog showa “Zvijezda” u petak navečer je doživjela kulminaciju proglašenjem pobjednika, a za najbolju je izabrana bh. pjevačica Ilma Karahmet koja je dobila i nagradu od 100.000 kuna.

Ilma, koja je postala regionalno poznata nakon učešća u “X Factoru” prije pet godina, večeras je osvojila simpatije žirija i publike i tako u hrvatskom TV showu odnijela titulu pobjednice te sumu novca koju će, kako je najavila, uložiti u svoju karijeru.

- OGLAS -

Karahmet je večeras prvo izvela pjesmu “Hurt” (Christina Aguilera) i rasplakala članice žirija Ninu Badrić i Andreu Andrassy te dobila maksimalnih 25 poena od petočlanog žirija kojeg su, pored navedenih dama, još činili Jacques Houdek, Tonči Huljić i Petar Grašo.

“Zvijezda je rođena i ona se zove Ilma”, poručila je Badrić, dok je Tonči Huljić dodao da i ostali takmičari odlično pjevaju, ali istakao da Ilma može pjevati sve.

- Advertisement -

“Svaki put kad pomislim više me ne može iznenaditi, ona iznenadi”, rekao je Huljić.

Za drugu numeru odabrala je pjesmu Marije Šerifović “Molitva” koju je izvela u duetu sa Jacquesom Houdekom i ponovo dobila maksimalan broj bodova.

“Bravo, bravo, bravo…”, čulo se iz publike i žirija nakon druge pjesme.

U finalnoj emisiji kandidati su morali proći tri kruga. U prvom djelu emisije otpjevali su duete sa svojim mentorima, ali se predstavili i solo nastupom, i to onim pjesmama za koje smatraju da su ih najbolje izveli tokom showa. Nakon što je žiri dodijelio svoje ocjene, troje kandidata su postali superfinalisti, odnosno prošli u završni krug, pjevajući novu pjesmu po svom izboru, nakon čega je žiri donio konačnu odluku.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA