26 C
Sarajevo
30.04.2024

Multipleks Cineplexx u Sarajevu uskoro otvara vrata za ljubitelje filma (FOTO)

Novo multipleks kino nalazi se na Marijin Dvoru i prostire se na 5.000 kvadratnih metara. U najvećoj sali bit će postavljeno 300 sjedišta.

Publika 26. Sarajevo Film Festivala imat će priliku uživati u potpuno novom doživaljaju filma, ali i novoj dimenziji kino kulture. Čak 10 programa festivala prikazivat će se upravo u novom multipleks kinu.

  / 

“Zaista nas raduje da smo uprkos pandemiji, uspjeli održati ovaj projekat, uspjeli održati finansiranje te nastavili sa razvojem projekta što je obezbjedilo i nova radna mjesta. Drago nam je da ćemo uspjeti otvoriti Cineplexx kompleks zajedno sa otvaranjem Sarajevo Film Festivala”, rekao je financijski direktor Cineplexx Internationala Christof Papousek.

- OGLAS -

Mirsad Purivatra istakao je da Sarajevo Film Festival godinama ima uspješnu sardnju sa Cineplexxom te da će publika još na ovogodišnjem festivalu imati priliku da uživa u mogućnostima koje nudi taj kino kompleks. Također je najavio da će se i u Mostaru u prostorima njihovog multipleksa održati programi SFF-a.

Također je naglasio da će Cineplexx donijeti novi doživljaj filma i novu dimenziju kino kulture, te dodao da će Cineplexx u Sarajevu imati prvi u BiH instaliran Dolby Atmos sistem zvuka zahvaljujući kojem publika neće biti samo posmatrač, nego će biti u središtu zbivanja na filmu.

 

  / 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA