21.6 C
Sarajevo
06.05.2024

Vučić: Srbija je mala da bi zapovijedala Bijeloj kući, ali će zaštititi nacionalne interese

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je očekivanje da će razgovor delegacija Beograda i Prištine u Vašingtonu, 27. juna, biti racionalan i pragmatičan.

Vučić je rekao da ne zna šta će biti tema razgovora u Vašingtonu, koje je sazvao specijalni izaslanik SAD Ričard Grenel (Richard Grenell), kao i da još nije poznat sastav delegacije Srbije.

– Ne očekujem ništa spektakularno, očekujem racionalne i praktične razgovore – izjavio je novinarima Vučić.

- OGLAS -

On je naveo da je Srbija mala da bi zapovijedala Bijeloj kući, ali da je dovoljno velika da kaže šta su njeni nacionalni interesi koje može, hoće i mora da zaštiti.

Vučić je, povodom stavova Prištine o nastavku i ishodu dijaloga sa Beogradom koje prenose tamošnji mediji, rekao da je svih pet uslova premijera Kosova Avdulaha Hotija neprihvatljivo za Srbiju.

- Advertisement -

On je poručio da ni Hoti, ni predsjednik Kosova Hašim Tači ne trebaju da dolaze na pregovore o Kosovu i Metohiji ako je to albanska platforma.

Vučić je napomenuo da Priština sa takvim stavovima ne može da promijeni stav Srbije o Kosovu i Metohiji.

On je ocijenio da je užasno to što manastiru Visoki Dečani nisu vraćena 24 hektara zemlje uprkos svim sudskim presudama, te podsjetio da su to osudili i Stejt department i svi u svijetu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA