13 C
Sarajevo
24.09.2024

Asfaltiranje saobraćajnice u ulici Dobojska od broja 37 do broja 45

U prethodnom periodu izvršeni su radovi na uklanjanju oštećene kolovozne konstrukcije, sanaciji sistema odvodnje kišne kanalizacije, ugradnji ivičnjaka i tamponskog sloja od kamenog materijala. Osim toga izvršena je nivelacija postojećih šahtova i šibera vodovodne mreže, a na mjestima gdje su isti bili polomljeni ili oštećeni ugrađeni su novi šiberi i poklopci klase nosivosti za teško saobraćajno opterećenje.  Procijenjena vrijednost radova je oko 60.000 KM, a isti se izvode u okviru radova na obnovi, zamjeni i ojačanju dotrajalih kolovoza na području Općine Novo Sarajevo za 2020. godinu.  Izvođač radova je firma Bosman d.o.o. Sarajevo.

Završne radove na asfaltiranju dijela ulice Dobojska obišao je načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima i predstavnicima MZ „Vraca“. U svom obraćanju za medije, Općinski načelnik je istakao kako je u ovoj godini izvršena sanacija više saobraćajnica u naselju Velešići, zatim sanacija saobraćajnica u ulicama Igmanska, Skopljanska, Avde Smajlovića, Splitska, Mustafe Behmena, te rekonstrukcija parking prostora u ulicama Behdžeta Mutevelića i Envera Šehovića.

U narednom periodu planirani su radovi na sanaciji saobraćajnica na području mjesnih zajednica Grbavica II, Grbavica I , Čengić Vila I, Čengić Vila II, Kvadrant, Vraca, Željeznička i Velešići.

- OGLAS -

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA