12.7 C
Sarajevo
19.09.2024

Michael Schumacher – Istinska sportska legenda danas slavi 50. rođendan

Ferrari je nedavno potvrdio da priprema prigodnu izložbu u povodu 3. januara, odnosno pedesetog rođendana Michaela Schumachera, jednog od najuspješnijih vozača u historiji Formule 1.

Budući da je njegova supruga Corinne napravila jedinu logičnu stvar, odlučivši zadržati sve detalje mukotrpnog oporavka u krugu porodice i bliskih prijatelja, svjetski mediji počeli su se natjecati u plasiranju neprovjerenih informacija o Michaelovom stanju, koje su vrlo često bile senzacionalistički intonirane. Tako se u javnosti pojavljivalo sve i svašta, od tvrdnji da je Schumi u vegetativnom stanju, do optimističnih vijesti da samostalno hoda.

 

„Nismo dozvoljavali da informacije iz Michaelovog života cure u javnost. Jednostavno, on je čovjek koji volio privatnost. Jednom mi je rekao: »Nemoj me zvati sve do iduće godine, nestat ću na neko vrijeme«. Mislim da mu je to velika želja za koju je htio da mu se ispuni jednog dana u budućnosti. Na meni je da i dalje radim svoj posao i da ne dopustim da informacije o njegovom stanju izađu u javnost“ poručila je Sabine Kehm, Schumacherova agentica i glasnogovornica.

- OGLAS -

Zadnje vijesti, koje su ove sedmice izašle u javnost, definitivno bude nadu u oporavak šampiona Formule 1. Prema pisanju engleskog Daily Maila, Schumacher nije prikovan za krevet i ne hrane ga pomoću cjevčica.

Od trenutka kada je zablistao punim sjajem pod svjetlima reflektora Formule 1, Schumi je postao poznat kao ovisnik o brzini i adrenalinu. Tijekom svoje duge karijere doživio je nekoliko ružnih nesreća, ali nikad nije gadno nastradao. Na primjer, 1999. u Silverstoneu njegovom Ferrariju su neposredno nakon starta zakazale kočnice, nakon čega se brzinom većom od 100 kilometara na sat zabio u gomilu guma uz stazu.  

- Advertisement -

Tada je slomio nogu, a dvije godine kasnije u Melbourneu je izgubio kontrolu nad upravljačem. Pri brzini od 280 kilometara na sat, bolid se dva puta okrenuo u zraku i pao. Schumaher je, ipak, ostao neokrznut i neustrašiv.

  

Na popisu njegovih najvećih sportskih strasti nalazili su se jahanje, skakanje s padobranom, ronjenje i, naravno, miris benzina i spaljenih guma. Na primjer, 2006. godine, kada je prvi put otišao iz Formule 1, prebacio se na dva kotača. Počeo se baviti motociklizmom, i to pod umjetničkim imenom Marcel Niederhausen. Sudjelovao je i na utrkama, a u veljači 2009. godine pao je za vrijeme probne vožnje u Valenciji, ozlijedivši glavu i kičmu. Ali, ni to ga nije obeshrabrilo.

Baš kao i brojne senzacionalističke vijesti o zdravstvenom stanju velikog šampiona. Stoga je definitivno najpametnije poslušati glas razuma Jeana Todta, koji je svima poručio: »Vrijeme je da pustimo Michaela da u miru živi svoj život.«

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA