13.8 C
Sarajevo
19.10.2024

Konačni pad Aleksandra Vučića?! Hiljade građana Srbije na ulicama, brutalni represivni režim i diktatura na izdisaju…

Pojedini okupljeni su ispred zgrade RTS-a palili baklje, a sa razglasa je emitovano otvoreno pismo rukovodstvu javnog servisa.

U Beogradu je održano peto po redu protestno okupljanje građana pod sloganima “Stop krvavim košuljama” i “Jedan od pet miliona”.

Kao i prethodne četiri subote, i ove su se građani prijestolnice Srbije okupili na platou kod Filozofskog fakulteta, odakle je krenula šetnja centralnim gradskim ulicama.

- OGLAS -

Na početku okupljanja odata je počast nedavno preminulim glumcima Ivu Greguroviću i Marku Nikoliću. Okupljenima se na početku, kao i do sada, obratio glumac Branislav Trifunović a ove subote govorio je i njegov kolega Radoslav Rale Milenković.

Reuters 
 

Branislav Trifunović je umjesto uvodnog obraćanja pročitao otvoreno pismo generalnom direktoru Radio televizije Srbije Draganu Bujoševiću u kojem ga poziva da podnese ostavku.

- Advertisement -

“Vrijeme je da vas građani podsjete da je vaša obaveza da građanima pružite istinu a ne da vodite propagandu za političare. Nije srpski ćutati, Dragane Bujiseviću”, poručio je Trifunović.

“Ovde nije riječ o politici već o ljudskoj potrebi da živimo u zemlji u kojoj se ambicija gradi na znanju a uspjeh u radu. Živimo u zemlji koja liči na stadion, na kome jedan čovjek stavlja na semafor šta mu padne na pamet bez obzira na utakmicu”, rekao je Radoslav Rale Milenković.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA