20 C
Sarajevo
19.10.2024

Sveštenik Mlađenović pjeva ‘Kosovske božure’ i pozdravlja sunarodnjake iz ‘srpske Srebrenice’

Bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković rekao je agenciji Patria da je zabrinut zbog četničkih pjesama na proslavi Badnje večeri u Srebrenici, kao i svinjskih ostataka koji su odloženi pored Memorijalnog centra žrtvama srebreničkog genocida u Potočarima, poručivši da ga dodatno zabrinjava što nacionalističke poruke iz Srebrenice na najvećih pravoslavnih blagdan nisu došle od pojedinaca ili grupe, već su „produkt organizirane politike lokalnih zvaničnika, iza kojih je stao i lokalni sveštenik.“

U grupi koja se kretala za pokretnom binom i muzičarima bio je i pravoslavni sveštenik iz Srebrenice Aleksandar Mlađenović.

- OGLAS -

„Proslava Božića kako je to sinoć urađeno u Srebrenici ne može imati veze sa Bogom“, rekao je Duraković.

„Mi poznajemo jedni druge. Vjekovima živimo zajedno i znamo kako komšije trebaju da slave svoj blagdan. Treba jedni druge da uvažavamo, da pijemo jutros kafu zajedno, a desilo se nešto što je suprotno od toga i što je opasno“, dodao je bivši načelnik Srebrenice.

- Advertisement -

Sveštenik Mlađenović zabavljao se na toj proslavi, kada je i sam uzeo mikrofon i otpjevao „Kosovske božure“, nakon čega je Srbe na Kosovu pozdravio iz, kako je rekao, srpske Srebrenice, javlja NAP.

Duraković je pozvao lokalnog načelnika Grujičića da objasni posljednja dešavanja u Srebrenici, podcrtavajući kako ne želi „da dobri ljudi Srbi koji slave na tradicionalan način Božić budu kolateralna žrtva takve politike.“

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA