15 C
Sarajevo
20.09.2024

Hasley sa pjesmom “Without me” zauzela prvo mjesto na muzičkoj listi Billboard Hot 100

Na Billboardovu prestižnu muzičku listu Hot 100 je dospjela sa svojom novom pjesmom “Wthout me” koja trenutno na muzičkoj platformi You Tube ima preko 65 miliona pregleda.

Hasley je novom pjesmom sa prve pozicije pomjerila singl Arijane Grande “Thank U, Next” koji je na vrhu ljestvice bio sedam sedmica.

 

- OGLAS -
Video: youtube.com
 

Billboardova Hot 100 lista postoji već 60 godina, a na njenom vrhu često su se nalazila izdanja Capitol Recordsa koji je radio i pjesmu “Without me”. Ova pjesma je 1.081. pjesma Capitol Recordsa po redu koja je dospjela na prvu poziciju ove liste.

Popularna američka pjevačica po prvi put se na ovoj listi našla kao prva prije dvije godine zahvaljujući duetu “Closer” sa Chainsmokersima.

- Advertisement -

 

Video: youtube.com
 

Halsey je osma žena u protekloj deceniji kojoj je više puta uspjelo da se nađe na vrhu Hot 100 liste. To je uspjelo i Rihanni, Katy Perry, Taylor Swift, Adele, Cardi B, eshi, Pink i Birtney Spears.

Među prvih deset izvođača i grupa na Billboardovoj prestižnoj muzičkoj listi proteklih mjeseci nalaze se i Travis Scott, Panic, Marshmello & Bastille, Maroon 5, Lil Baby & Gunna, Kodak Black i Post Malone.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA