11.6 C
Sarajevo
25.09.2024

Počinje adaptacija sala za tjelesni odgoj tri novosarajevske osnovne škole: „Čengić Vila I“, „Grbavica I“  i „Hrasno“

 

Ugovore je potpisao Općinski načelnik Nedžad Koldžo sa predstavnicima firmi  „EKO-GRADNJA d.o.o. Sarajevo Alenom Mujezinovićem i „KOLINVEST d.o.o. Sarajevo Enisom Kolak – Bajić.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i direktori osnovnih škola „Čengić Vila I“ Asmir Zukić, „Grbavica I“  Almira Tabaković i „Hrasno“ Nermina Planinčić, budući da su ovo tri prioritetne škole u kojima će se izvoditi pomenuti radovi.

- OGLAS -

U svom obraćanju, Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da se radi o nastavku uspješne saradnje sa novosarajevskim osnovnim školama, te da nakon što su realizirani projekti energetskog utopljavanja četiri osnovne škole, iskazala se potreba za rekonstrukcijom fiskulturnih sala koje su u svim školama poprilično stare, a neke i neuslovne za odvijanje nastave. Prema izrađenoj investiciono-tehničkoj dokumentaciji za adaptaciju sala, odabrane su ove tri prioritetne sale osnovnih škola, za šta je u izdvojeno ukupno oko 300.000 KM, dodao je načelnik Koldžo

Direktori novosarajevskih osnovnih škola zahvalili su se Općini Novo Sarajevo što su i u ovim otežanim uslovima rada izazvanih pandemijom korona virusa uspjeli izdvojiti značajan dio Budžetskih sredstava za rekonstrukciju fiskulturnih sala.

- Advertisement -

Direktor OŠ „Čengić Vila I“ Asmir Zukić izrazio je zadovoljstvo što će učenike pri povratku u školske klupe i pri vraćanju na tradicionalno odvijanje nastave dočekati potpuno nova i opremljena sala za treniranje i odvijanje časova tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

Svoju zahvalnost iskazala je i direktorica OŠ „Hrasno“ Nermina Planinčić, budući da je ova škola dobila i novu fasadu u okviru projekta energetske efikasnosti kojim je izvršena i zamjena vanjske stolarije, sanacijom sale za tjelesni odgoj bit će uveliko unaprijeđen rad i boravak učenicima u ovoj školi.

 

Fiskulturna sala u OŠ „Grbavica I“ nije renovirana od 1998. godine, što govori o dotrajalosti prostora koji je poprilično i neuslovan za odvijanje nastave, istakla je u svom obraćanju direktorica ove osnovne škole Almira Tabaković, zahvalivši se Općini na izdvojenim sredstvima i na tome što uvijek prepozna stvarne probleme škola.

Početak radova je planiran odmah po potpisivanju današnjeg ugovora, a isti će podrazumijevati građevinsko-zanatske radove, radove na instalacijama vodovoda i kanalizacije, elektroinstalacijama i mašinskim instalacijama u salama za tjelesni odgoj, zatim u dijelu pripadajućih prostorija (sanitarni čvorovi i svlačionice), te nabavku neophodne opreme za fiskulturne sale koja se ugrađuje i to: koševi, švedske ljestve, užad i merdevine za penjanje i slično.                                                   

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA