15 C
Sarajevo
20.09.2024

Messi i Ronaldo jedini postigli preko 400 golova u ligama petice (VIDEO)

 

Cristiano Ronaldo

Podsjetimo se, nakon prelaska iz lisabonskog Sportinga u Mančester junajted u dresu “crvenih đavola” postigao je 84, gola nakon čega je otišao u Real Madrid. U dresu “kraljevskog kluba” zabio je 311 golova, a svojim petim pogotkom u Seriji A, protiv Đenove stigao je do 400!

- OGLAS -

Lionel Messi

- Advertisement -

Leo Messi zabio je gol na asistenciju Suareza protiv Eibara i došao do 400. gola u karijeri. Mali genijalac prvi je zabio 2005. godine Albaceteu kada mu je bilo 17 godina, a 14 godina kasnije je došao i do te magične brojke.

Kada je u pitanju La Liga, teško da će ga iko skinuti jer mu je najbliži pratitelj Cristiano Ronaldo sa 311 golova, ali on je od ove sezone u Juventusu. Većina igrača s te liste je ili u penziji ili su otišli negdje te su šanse minimalne. Iza Messija se nalaze genijalci poput Di Stefana, Zarre, Raula, Huga Sancheza, ali niko od njih nije uspio napraviti ovo što je on napravio. To samo pokazuje koliko je velik.

Messi i Ronaldo zajedno

Messi je do ovog trenutka ukupno odigrao 658 utakmica i postigao 574 gola. Uz to je imao i 229 asistencija. Cristiano Ronaldo je odigrao 783 utakmice, a zabio je nevjerovatnih 586 golova i uz to imao 208 asistencija. 

Svijet će definitivno zauvijek patiti ova dva velika imena, a kada se oproste fudbal više neće biti isti. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA