3 C
Sarajevo
22.10.2024

Gavrankapetanović: Ovom pravdom dokazujemo da ima nade za život u BiH

 

Nakon niza borbi, nakon što je dobio otkaz na Medicinskom fakultetu, jer je prešao sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u Opću bolnicu kao ortoped, Općinski sud u Sarajevu donio je sudsku mjeru osiguranja, kojom se borba prof. dr. Ismet Gavrankapetanović završava. Odlukom bi trebalo odmah da bude vraćen na posao i raspoređen na poslove koje je obavljao prije prestanka ugovora o radu.

Za FACE, prof. dr. Ismet Gavrankapetanović je izjavio da je konačno pravda zadovoljena.

- OGLAS -

”Obradovan sam odlukom pravosuđa naše zemlje. Ovo je samo još jedan pokazatelj da se vrijedi boriti za dobro i pravdu te na taj način služiti Bosni i Hercegovini, jer time pokazujemo da ovdje postoji mogućnost i da ima nade za život”, izjavio je za FACE Gavrankapetanović.

Mjera osiguranja ostaja na snazi do pravosnažnog okončanja postupka u predmetu. Međutim, Gavrankapetanović kaže da je ovo već sudska naredba te da o ovome više nema rasprave i rasula.
Prokomentarisao je I ”one” koji su svu ovu borbu I ”započeli”.

- Advertisement -

”Ovo je pokazatelj da svako onaj koji čini zulum drugome, misli da to, ustvari, neće stati. Pa… Svakom zulumu dođe kraj. A onima koji ga čine, ja ih samo mogu sažalijevati”, kazao je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA