8 C
Sarajevo
27.10.2024

Sarajlije pokušale prokrijumčariti migrante u Hrvatsku, bježali od policije i napravili sudar

Jučer ujutro u Tužilaštvo u Rijeci na ispitivanje su dovedena dvojica Sarajlija. Ajdin Delić (28) i njegove kolege Adnan Potur (36) i Samir Reč (32). Na ispitivanje su dovedeni zbog sumnje da su iz koristoljublja omogućili drugim osobama, odnosno migrantima, kretanje i boravak u Hrvatskoj. Pet Iranaca su pokušali prebaciti preko granice.

Adnan i Samir su prema riječima portala Novi list, u svom automobilu Opel Astra bili izvidnici. Nakon što je policija zaustavila Delića kod Čavli, Reč i Potur su nastavili do graničkog prijelaza Rupa.

Policija je Delića naprije pokušala zaustaviti kod vijadukta Svilino, ali je unatoč svjetlosnim i zvučnim signalima pobjegao policiji. Zbog velike brzine prilikom bježanja Delić se u svom automobilu marke „audi A6“ prednjim dijelom vozila sudario s vozilo „Kia“, koje se kretalo ispred njega. Sa vozilom je upravljao 76-godišnji vozač, a zbog naleta na vozilo ispred njega, »audi« je odbačen na zaštitnu ogradu, gdje se i zaustavilo.

- OGLAS -

Srećom u Delićevoj vožnji niko nije povrijeđen. Migranti koji su se nalazili u Delićevom vozilu, nisu povrijeđeni, baš kao ni dijete koje se nalazilo u atuomobilu. Prilikom hapšenja, Delić se nije opirao.

Nakon ispitivanja osumnječeni su priznali kazneno djelo. Kako su rekli, obećana im je određena suma novca, Deliću 1.000 eura, a Reču i Poturu po 500 eura. Novac nisu dobili.

- Advertisement -

Na pitanje zašto nije stao policiji koja ga je htjela zaustaviti, Delić nam je kratko odgovorio: “Ma jesam, taman sam usporio i odjednom mi se nešto preokrenulo u glavi, bio sam u nekakvom šoku, strahu, šta ti ga ja znam i opet sam dao gas”.

Znači ipak ste bježali, konstatirali smo, a on je potvrdio, ali i dodao da nije bježao, niti se opirao uhićenju kad je izašao iz automobila.

„Nisam potegao više od 140, možda 150 na sat, u to sam siguran“, zaključio je optuženi Delić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA