18 C
Sarajevo
30.04.2024

Grujičić napao Ćamila: “Niko te ne želi, izgubio si!” Duraković: “Srbija i RS su za tebe radili!”

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić napisao je saopštenje u kojem je napao Ćamila Durakovića, a dotakao se i ostalih tema kao što su Majke Srebrenice, Memorijalni centar Potočari, Aleksandar Vučić..

“Na osnovu izjava u medijima od strane Udruženja Majki Srebrenice, možemo zaključiti da su iste iskorištene u svrhu političke propagande, a u cilju podizanja tenzija u Srebrenici, i to u momentu kada se pokreće inicijativa za izmjenu imena RS-a”, napisao je Grujičić te dodao: 

“Shvatam brigu Majki Srebrenice za bezbjednost pojedinih (kojima ime nebi pominjali), a ukoliko su dobronamjerne, trebale su osuditi najprije tu istu osobu koja je “stavila metu” na načelnika Mladena Grujičića osudom za podizanje međunacionalnih tenzija i proizvela niz prijetećih komentara i prijetnji na društvenim mrežama, da bi se odjednom isti taj stavio u kontekst žrtve. Ta ista osoba treba da shvati da gdje god je pokušao da se ponovo politički afirmiše da je doživio poraz, što dokazuje njegov trenutni (ne)angažman i da ga ne želi niko u svom političkom okruženju”, poručio je Grujičić, na šta je Duraković odmah reagovao na svom Facebook profilu. 

- OGLAS -

“Žao mi je što se ovo svelo na lični obračun, ali čovjek me u svakom svom zvaničnom saopštenju proziva. Kakva sam ja noćna mora Grujičiću, čovjek umjesto da se fokusira na svoj posao, da pomogne građanima, onim u samom gradu, koji je nečist kao Mumbai, od snijega se ne može hodati trotoarom, nemaju se gdje ni auta parkirati, a za sela da ne govorim, posebno Luku i Krušev Do, on se okomio na mene. Pusti me čovječe, da “uživam” na birou kao i većina građana Srebrenice. Ne zaluđuj se nekakvom pobjedom i mojim “porazom”. Za dlaku si prošao, za tebe je radila i Srbija i RS i jedva su te progurali. Kako god, naši poslovi su različiti, ti si plaćen da se brineš za građane a ja sam građanin koji ima pravo na svoje mišljenje. To što si ti ukrotio nekolicinu Bošnjaka, sredstvima iz javnog budžeta, ne znači da možeš i mene. U svojoj izjavi za mene kažeš: “Та иста особа треба да схвати да гдје год је покушао да се поново политички афирмише да је доживио пораз, што доказује његов тренутни (не)ангажман и да га не жели нико у свом политичком окружењу.” Ovdje ustvari otkrivaš da si ti, i nekolicina Bošnjaka oko tebe, ustvari učinio sve da ja i ne budem angažiran, jer se bojiš. Tebi odgovaraju klimoglavci, džaba ti ih. A ja nikada neću prestati da ukazujem na loše stvari, a ti, lično, si najlošije što se svim građanima Srebrenice moglo desiti”, napisao je Duraković.

 

Grujičić je spomenuo i svinjski otpad koji je prije nekoliko dana ostavljen ispred centra u Potočorima

“Što se tiče “svinjskog otpada”, radi se o koži divljih svinja, a iste su pronađene nekoliko stotina metara od Memorijalnog centra o čemu je obavješten MUP Republike Srpske koji vodi istragu. to se tiče Memorijalnog centra već je poznat stav da sam nepoželjan u istom, a obzirom da smo upoznati šta se desilo sa gospodinom Aleksandrom Vučićem na koga je pokušan atentat, a što je apsurdno da za to još niko nije odgovarao, ne bih želio da razmišljam o tome šta bi se meni moglo desiti. Mi ćemo nastaviti sa politikom mira, tolerancije, suživota…”, napisao je između ostalog Grujičić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA