8 C
Sarajevo
22.10.2024

U Mostaru se razmišlja o izgradnji moderne žičare

Prema saznanjima portala StarMo.ba u Mostaru se ozbiljno razmišlja o izgradnji moderne žičaere, koja bi trebala povezati bjelopoljsku kotlinu sa poznatim mostarskim zimovalištem na Rujištu!

Kako se saznaje, u toku je izrada preliminarnog projekta žičare, koja bi sasvim sigurno značila jako puno za razvoj jedine turističke zimske destinacije u neposrednoj blizini Mostara. Prvi planovi predviđaju žičaru dužine od skoro dva kilometra uz korištenje najmodernije opreme, te uz izgradnju brojnih dodatnih sadržaja.

Ipak, do konačne realizacije jednog ovako zahtjevnog projekta treba pričekati, jer nije problem samo u projektu i studij izvodljivosti – kazali su nam dobro upoznati sa ovim projektom. Naravno najvažnije je pitanje; kako pronaći novac za jedan ovakav skup projekat i hoće li on nakon izgradnje biti ekonomski isplativ?

- OGLAS -

U svakom slučaju, jedna ovakva inicijativa je itekako zanimljiva, jer bi Grad Mostar mogao svojoj vrlo bogatoj listi kulturnih i prirodnih znamenitosti dodati i žičaru, koja bi opet imala itekakav značaj za razvoj turizma, kao najvažnije privredne grane u Hercegovini.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA