25 C
Sarajevo
30.04.2024

Dodik: Nesigurne prognoze za BiH, učiniću sve da se održi mir

“Podijeljenost u BiH je sve veća. Ovo je zemlja apsurda, ne bih se usudio ništa prognozirati za BiH. Jedino što bih želio samo, i to ću činiti u svemu što radim, a to je da se održi mir i stabilnost”, rekao je Dodik za Radio-televiziju Srbije povodom inicijative lidera SDA Bakira Izetbegovića o promjeni naziva Republike Srpske.

Dodik je istakao da, sa druge strane, Republiku Srpsku vidi u budućnosti kao jaču, bolju, zadovoljniju i okupljeniju i poručio da sastanak svih lidera i vlasti i opozicije povodom inicijative SDA svjedoči da bilo kakvi ataci na Republiku Srpsku ne mogu da prođu.

“Republika Srpska ostaje privržena saradnji sa Srbijom i na pozicijama podrške stavovima Srbije što se tiče Kosova, odnosno sporazuma sa Prištinom i Srpska od tih stavova neće odustati”, poručio je Dodik.

- OGLAS -

Govoreći o narednim potezima, Dodik je naveo da će se ovih dana sresti sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a o ovdašnjoj situaciji i svojim stavovima upoznaće u utorak i srijedu, 29. i 30. januara i visoke funkcionere EU Federiku Mogerini i Žan-Kloda Junkera.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA