7 C
Sarajevo
30.04.2024

Vučić najavio mogućnost da dio medicinara iz RS budu vakcinisani u Srbiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas mogućnost da dio medicinskih radnika iz Republike Srpske bude vakcinisan protiv virusa korona u Srbiji, navodeći da će o tome razgovarati sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

“Narednih dana moramo da rješavamo i vjerujem da ćemo uspjeti da riješimo, da pozovemo dio po dio medicinskih radnika iz Republike Srpske da na teritoriji Srbije i njih vakcinišemo jer nemamo dozvolu da izvozimo vakcine, a želimo da zaštitimo koliko god je moguće i stanovništvo iz RS”, rekao je Vučić.

On je, nakon sastanka sa predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom, istakao da je francuski predsjednik dva puta rekao da je Srbija pametno postupala u vezi sa nabavkom vakcina protiv virusa korona, javlja N1.

- OGLAS -

“Ne znam da li smo pametno, ali smo se borili, radili, trudili. Dok ne vakcinišemo 1,5 ili dva miliona ljudi, ne mogu da kažem da smo blizu završetka, a biću zadovoljan tek kada vakcinišemo tri miliona ljudi”, rekao je Vučić za Televiziju “Pink”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA