10 C
Sarajevo
30.04.2024

Špago: “Glasajte za dr. Guzina i ‘spriječite’ navodni dogovor sa HDZ-om”

Sastanak predstavnika Koalicije za Mostar i Prve mostarske partije održan je danas u Mostaru. Sastanak se održava uoči današnjeg nastavka konstitutivne sjednice Gradskog vijeća Mostara na kojoj bi trebalo da bude održan drugi krug glasanja za gradonačelnika. Koalicija za Mostar 2020 pozvala je jučer predstavnike mostarskih gradskih odbora SDP-a, NS-a, PMP-a na političke razgovore o mogućoj zajedničkoj programskoj koaliciji.

Na sastanku sa Koalicijom za Mostar danas su došli predstavnici Prve mostarske partije.

“Naša stranka nas je obavijestila da ne mogu pričati ozbiljno o programima. Zvali smo ih nekoliko puta na razgovore, nisu se odazvali. Kad smo htjeli pričati o programskoj koaliciji, nametnuli su temu isključivo o glasanju za kandidatkinju Irmu Baraliju”, kazao je Šerif Špago, koordinator Koalicije za Mostar.

- OGLAS -

On se zahvalio predstavnicima PMP-a i predsjendniku stranke i Semiru Drljeviću Lovcu.

“Ono što nas posebno zabrinjava, a što se u zadnje vrijeme pojavljuje, je da nemamo 35 vijećnika neko posebno predstavnici BH bloka spominju 17+17. Ne spominje se 18. Naša priča od izbora je da probosanskohercegovački blok ima 18 ruku i na tome smo zasnivali sve naše nade, odnosno naše planove da tih 18 ruku mogu izabrati kandidata Guzina. Određeni uslovi koji su bili iz BH bloka je i pitanje gospodina Salema Marića. Marić je rekao da će napustiti Gradsko vijeće ukoliko se glasa za dr. Guzina. Nažalost, ni to nije bilo dovoljno predstavnicima BH bloka. U zadnje vrijeme često se spinuje od predstavnika BH bloka da SDA ima dogovor sa HDZ-om kada je u pitanju izbor gradonačelnika. Pozivam ih da demantuju te špekulacije i da danas glasaju za dr. Guzina i time ‘spriječe’ taj navodni dogovor između SDA i HDZ-a. Oni vijenići koji danas ne budu glasali za dr. Guzina, oni imaju dogovor sa HDZ-om da se izabere dr. Kordić za gradonačelnika Mostara”, naveo je on.

Podsjećamo, u drugi krug izbora za mostarskog gradonačelnika ušli su Mario Kordić (HDZ BiH) i Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar), a nastavak sjednice Gradskog vijeća zakazan je također za danas u 15,30 sati.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA