7 C
Sarajevo
30.04.2024

Kina donirala 30.000 doza vakcina Crnoj Gori, stižu uskoro

“Ovakav način dobijanja vakcine, potvrđuje i nepobitan stav crnogorskih vlasti da su direktni bilateralni pregovori države sa proizvođačem, odnosno državom, jedini siguran put dobijanja vakcine koji ničim ne smije biti ugrožen”, navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore dan nakon što je u Crnu Goru stigla donacija Srbije u vidu 2000 doza vakcina Sputnik V. Donaciju Srbije je 17.02. uručila premijerka Ana Brnabić.

U Crnoj Gori je, prema posljednjem dnevnom presjeku, 8.528 aktivnih slučajeva COVID 19, a od početka pandemije preminulo je 916 osoba.

NR Kina je odlučila da, kako se navodi u saopštenju, uprkos ograničenosti kapaciteta proizvodnje vakcina, nakon direktnog kontakta od strane Vlade Crne Gore, odobri 30.000 doza vakcina.

- OGLAS -

Vlada Crne Gore je saopštila da su dva ključna elementa uspjeha kineske države u borbi protiv korona virusa: “preduzimanje efikasnih mjera za prevenciju i kontrolu širenja virusa, kao i jačanje međunarodne saradnje, a posebno one u oblasti vakcina”.

“Kineske kompanije sa partnerima iz više od 10 zemalja sprovode zajedničko istraživanje i razvoj vakcina”, kažu iz Vlade Crne Gore, prenosi RSE.

 
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA