7 C
Sarajevo
22.10.2024

Od sutra sve škole u KS idu online

Kazao je da je u toku sjednica Kantonalne vlade na kojoj se razmatraju mjere koje su preporučene od Kriznog štaba koji je zasjedao ranije.

– Dakle, djeca ne idu u škole od sutra. Ovo se odnosi na osnovne, srednje škole i na sve fakultete. Jedini izuzetak u obrazovnom sistemu će biti posebne škole za djecu sa posebnim potrebama – pojasnio je Forto, te dodao da vrtići još uvijek rade.

Naveo je da će Vlada KS razmatrati i druge mjere koje je predložio Krizni štab, ali s obzirom na toda je sjednica Vlade još u toku nije mogao reći koje će odluke donijeti.  

- OGLAS -

Dodao je kako je htio što prije da kaže ono što već znaju, kako bi se mogli pripremiti na pravi način, da od sutra sve škole idu online.

– Raspravljali smo i o činjenici da već danima Federalni krizni štab je zasjedao, i po informacijama koje imamo iako nisu zvanične, oni su preporučili strožije mjere za cijelo područje Federacije BiH, za Federalnu vladu. Međutim, Federalna vlada nije donijela nikakve mjere i želim pitati Federalnu vladu, premijera Novalića, ministra zdravstva Mandića – koje mjere vam je vaš Krizni štab preporučio, a koje ste vi donijeli i iz kog razloga ne slušate struku koja sjedi u vašoj vladi – naveo je Forto u online obraćanju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA