22.7 C
Sarajevo
07.05.2024

Pomozite malenoj Azri da pobijedi tumor na mozgu

NGG ”Bajramska radost” u subotu, 16. februara, ispred gradske fontane u Kaknju organizira humanitarnu akciju za pomoć liječenju Azre Neimarlije, a u sklopu humanitarne akcije prikupljanja novčanih sredstava koja je već u toku.

Akcija će trajati od 8 do 16 sati, a svi koji žele pomoći Azri svoje priloge će moći ubaciti u humanitarnu kutiju na štandu ”Bajramske radosti”.

Azra Neimarlija je šestogodišnja djevojčica iz Kaknja kojoj je nedavno dijagnosticiran tumor na mozgu nakon čega je operisana u Kantonalnoj bolnici Zenica. Nakon operacije, prema preporuci ljekara, premještena je u Sarajevo radi radioterapije, međutim magnetna rezonanca je pokazala da se tumor ponovo vratio te su je vratili u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje je ponovo operisana.

- OGLAS -

Nakon dvije operacije u periodu od mjesec dana i saznanja da tumor ne miruje, ljekari su Azrinim roditeljima savjetovali da njeno liječenje nastave u Turskoj u Univerzitetskoj bolnici Koč, i to što prije. Prema predračunu bolnice, troškovi pregleda, magnetne rezonance i liječenja iznose najmanje 17.500 eura, što porodica nije u mogućnosti da obezbijedi.

Zbog toga je pokrenuta humanitarna akcija za prikupljanje ovog iznosa kako bi se Azri omogučila prilika za liječenje.

- Advertisement -

Možete pomoći donacijom preko Sparkasse Banke na račun broj 1995116054290997 na ime Emir Neimarlija, ili donacijom na štandu u subotu, 16. februara, ispred gradske fontane u Kaknju u periodu od 8 do 16 sati.

Pozivamo sve dobre ljude da se odazovu ovoj plemenitoj akciji i da Azri zajedno omogućimo bolje i sretnije djetinjstvo.

  
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA