11.6 C
Sarajevo
20.09.2024

Davor Dragičević: Murize, nema pravde od ove države. Opozicija prekršila obećanja

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida, obratio se članovima grupe Pravda za Davida, ali i opoziciji u Republici Srpskoj koju je žestoko kritikovao.

Davor je na početku pozdravio Muriza Memića i njegovu porodicu.

“Znam da im je na današnji dan teško, tri godine otkako je njihov sin Dženan preminuo”, kazao je Davor.

- OGLAS -

Sva dešavanja u Bosni i Hercegovini prati iz neke puno normalnije, zdravije sredine. Ma koliko daleko otišao, od onoga što se dešava na brdovitom Balkanu ne može i ne želi pobjeći. Danas osjeća, kako kaže, bratovu bol.

“Evo, gledam malo vala, godišnjica Dženanova danas i poručio bih svom bratu Murizu i porodici Memić, kao i građanima koji su uz mene i uz njega da nema odustajanja. Znam da je težak dan, borba dosta dugo traje. Istrajan je Muriz i u svojoj boli i u svemu. Baš kao što smo nekada pričali nas dvojica, stojim iza tih riječi. Ne vjerujem, Murize, da ćemo ti i ja dobiti pravdu od ove države”, rekao je Dragičević.

- Advertisement -

Ponovio je kako Tužilaštvo RS ne radi na rješavanju organizovanog ubistva Davida Dragičevića, a da je NSRS privatna firma Milorada Dodika, Dragana Lukača i ostalih, a ne narodna institucija.

“Vidjeli ste materijale, čuli ste inspektora Miloša Bandića. Možete li zamisliti šta je moje dijete proživljavalo šest dana i šest noći u njihovim kandžama, do tih institucija? Svi iz opozicije koji su bili na Trgu prekršili su sva obećanja. Nijedan častan i pošten čovjek ništa ne može uraditi u NSRS i ne treba niti jednog momenta sjediti u klupama s ubicama Davida i drugih”, kazao je Davor.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA