15.5 C
Sarajevo
19.09.2024

Čović: Imat ćemo četiri ili pet delegata u Domu naroda Parlamenta BiH

Na današnjoj sjednici bilo je govora o uspostavi vlasti na svim nivoima. Kao i dogovor u vezi s konstituirajućom sjednicom Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

“Vjerujemo da ćemo, kada je riječ o nivou BiH, u narednih sedam dana imati mandatara za sastav Vijeća ministara BiH”, kazao je Čović.

U srijedu bi prema njegovim riječima trebala biti formirana zakonodavna vlast u FBiH. Izvršna vlast trenutno postoji, a HDZ će tražiti partnera s kojim će provesti programe te i riješiti problem izbornog zakonodavstva.

- OGLAS -

“Na nivou kantona vlast funkcioniše. Možda sve u srijedu bude puno jasnije i čistije što se tiče vlasti”, rekao je Čović.

Spekulacije o imenovanju ključnih pozicija u Federaciji BiH, Čović ne bi komentarisao. HDZ će CIK-u poslati imena pet delegata za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH. Kako kaže, njegova želja je bila da tu budu dvije dame.

- Advertisement -

On je rekao da se Lidija Bradara žrtvovala i ostala na čelu Doma naroda Parlamenta FBiH uprkos tome što je dobila mandat u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

“Kada se sve završi ići će na novo mjesto, neće ostati na ulici i neće koristiti bijeli hljeb”, rekao je Čović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA