12.7 C
Sarajevo
26.10.2024

Čampara: Za potpredsjedavajućeg iz reda Srba treba biti izabran probosanski kandidat

Nada se da će Klub iz reda srpskog naroda uskoro postići dogovor te imenovati zamjenika predsjedavajućeg Federalnog Doma naroda.

Prilikom glasanja o kandidatu SDP-a za zamjenika predsjedavajućeg, delegati SDA bili su suzdržani. Kako Aljoša kaže, zbog toga jer je i SDP bio suzdržan kada je biran potpredsjedavajući iz reda Bošnjaka.

Želje SDA su da u rukovodstvu bude pripadnik srpskog naroda koji namjerava podržati EU integracije, ali i državu BiH.

- OGLAS -

“Voljeli bismo da zamjenik predsjedavajućeg bude iz probosanskih stranaka”, kazao je Čampara potvrđujući da je SDA vodila razgovore sa SDP-om u vezi s tim.

Sve ovisi o parlamentarnoj većini u Federalnom Parlamentu. Ipak Čampara naglašava da su želje jednake, da se postigne dogovor o izboru zamjenika predsjedavajućeg iz probosanskih stranaka.

- Advertisement -

Na pitanje o stavu Srpske liste kako u rukovodstvo treba biti izabran “autentičan Srbin iz stranke sa sjedištem u Banjoj Luci”, Čampara je odgovorio kako se ne slaže s tim.

“Mislim da ne treba. Šta više, treba bit izabran neko s područja FBiH, jer je ovo Parlament FBiH. Ne bih da se vaga ko je dobar, a ko loš Srbin. Mi ćemo podržati kandidata koji zastupa interese BiH”, zaključio je Čampara.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA