12.7 C
Sarajevo
26.10.2024

U Trebišnjici pronađena “zolja”

U rijeci Trebišnjici, ispod Željezničkog mosta, koji spaja trebinjska naselja Gorica i Police, pronađen je ručni protivoklopni raketni bacač, takozvana zolja, koja bi, prema najavama iz nadležne Javne ustanove “Ekologija i bezbjednost”, danas trebalo da bude uklonjena.

“Zolju” je u vodi primijetio slučajni prolaznik, nakon čega su lice mjesta obezbijedili pripadnici Policijske uprave Trebinje, gdje dežuraju s pripadnicima Civilne zaštite, dok “zolja” ne bude uklonjena na bezbjedan način, prenose Nezavisne novine.

Iako se sa sigurnošću ne zna da li je ubojita, pretpostavlja se da je napunjena, jer drugačije, s obzirom na plastično tijelo, ne bi mogla potonuti i mirovati u riječnom koritu, gdje je primijećna, već bi plutala po površini.

- OGLAS -

Ovo je treći slučaj u posljednjih nekoliko dana da su na teritoriji opštine Trebinje pronađena ubojita sredstva, a prema saopštenju JU “Ekologija i bezbjednost”, u prethodnih godinu dana pronađeno je i 118 ručnih bombi, 26 tromblonskih mina, pet ručnih raketnih bacača – “zolja”, 28 komada minobacačkih i artiljerijiskih granata, 3,3 kilograma TNT-a, osam protivpješadijskih mina i 49.550 metaka različitih kalibara.

“S obzirom na činjenicu da je u prethodnoj godini na teritoriji grada Trebinja pronađen veliki broj neeksplodiranih ubojitih sredstava, apelujemo kod naših sugrađana na oprez i pravilno postupanje u slučaju pronalaska istih”, stoji u saopštenju JU “Ekologija i bezbjednost”.

- Advertisement -

Upozoravaju da nepravilno odlaganje ubojitih sredstava može izazvati ozbiljne posljedice po ljude i materijalna dobra.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA