25 C
Sarajevo
30.04.2024

Putin u januaru u posjeti Srbiji

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izrazio je želju da posjeti Srbiju u januaru 2019, rekao je danas ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kako prenosi Anadolu Agency (AA).

Vučić je u razgovoru s Čepurinom rekao da je za Srbiju “izuzetna čast da ponovo ugosti predsjednika Putina” i da će Beograd “pokazati svu širinu srpskog gostoprimstva”, saopšteno je iz Predsjedništva Srbije.

Oni su dogovorili da pripreme za dolazak Putina počnu odmah “kako bi posjeta potvrdila tradicionalno prijateljstvo dvije zemlje i bratstvo dva naroda”.

- OGLAS -

Oni su podsjetili i da će uskoro biti održana sjednica Mješovitog međuvladinog komiteta za saradnju Srbije i Rusije, kako bi bili pripremljeni konkretni zajednički projekti u oblasti ekonomske saradnje, a u interesu povećanja trgovinske razmjene dvije zemlje i njihovog ekonomskog napretka.

Vučić i Čepurin su “razmotrili rezultate” nedavne posjete srpskog predsjednika Moskvi i ocijenili da je ona “od velikog značaja za dalji razvoj svestrane saradnje” dvije države.

Njih dvojica su razgovarali i o situaciji u regionu i izrazili očekivanje da će svi na Zapadnom Balkanu ostati posvećeni miru i stabilnosti.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA