26 C
Sarajevo
30.04.2024

“Bosnian Bomber” Damir Hadžović ostvario najveću pobjedu UFC karijere za svoju BiH (VIDEO)

Najveću i najdominantniju pobjedu svoje dosadašnje UFC karijere upisao je Damir Hadžović. Bosnian Bomber savladao je Marca Pola Reyesa prekidom u drugoj rundi, nakon brutalnih ground n’ pound udaraca.

Hadžović je strpljivo krenuo u borbu protiv Meksikanca, odlično se kretao i nije dopuštao Reyesu da ga uvuče u ozbiljnije razmjene, gdje bi ovaj vjerojatno bio u prednosti. Sredinom runde Hadžović počinje osjećati distancu i prvi puta bolje pogađati. Svakako vrijedi spomenuti kako Reyes niti jednom nije uspio Hadžovića ozbiljnije pogoditi. Lagano Damir preuzima sredinu te minutu i po prije kraja runde ozbiljnije pogađa svog protivnika. Posljednju minutu runde bosanski borac podiže tempo te dolazi do rušenja i do samog kraja runde u potpunosti kontrolira situaciju.

Vidio je Damir kako mu je taktika s kraja prve runde jako dobro upalila i već nakon pola minute druge runde ide po novo rušenje, koje mu prolazi. U parteru jako dobro radi, čekajući priliku za bolju poziciju do koje dolazi nakon otprilike minute. Reyes se pokušava izvući, ali zapravo samo ostavlja leđa i kreće kanonada udaraca Hadžovića. Protivnik mu se nije branio na pravi način i vrlo brzo dolazi do sudijskog prekida, prenosi fight site. 

- OGLAS -

Meksikanca su suci iz predostrožnosti tijekom cijelog proglašenja pobjednika zadržali na podu, što je bio znak kako mu je Hadžović itekako nanio štetu. Za “Bomberdera” je ovo treća pobjeda u pet UFC nastupa, ujedno druga u nizu te druga prekidom. Ono što je još važnije je činjenica da je izgledao najbolje u svojoj dosadašnjoj UFC karijeri te da svakako može biti još bolji. Nema sumnje kako će vrlo brzo tražiti novi nastup, odnosno da neće dozvoliti da čak sedam mjeseci čeka prije iduće borbe, kao što je sada bio slučaj.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA