17.7 C
Sarajevo
28.10.2024

Ovo su imena svih jedanaest carinika koji su jutros uhapšeni u akciji SIPA-e širom BiH

Policijski službenici Državne agencije za istrage i Zaštitu (SIPA), kako je već izvijestio portal “SB”, jutros su po naredbi Suda i Tužitljstva BiH u operativnoj akciji kodnog imena “Brend” uhapsili jedanaest osoba, Služebnika Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine. Akcija je izevdena na ukupno dvadeset i dvije lokacije, na podrućju Banja Luke, Novog Travnika, Orašja, Bužima… I dalje se pretresaju prostorije Uprave za indirekno oporezivanje, kao i stambeni i poslovni objekti koji su u vlasništvu uhapšenih pripadnika UIO.

To su: Dejan Damjanović(Banja Luka), Milan Špirić(Banja Luka), Aleksandar Tucikešić (Banja Luka), Hamdija Nizandžić(Bužim), Tino Kapetam (Novi Travnik), Ognjen Gajić(Brčko), Adem Mujkanović (Orašje), Obrad Radovanović(Šamac), Zahid Delić (Odžak), Virsan Zolitić (Odžak), Mato Delić(Orašje).

Svima njima se stavlja na teret da su u saradnji sa drugim osobama tražili i uzimali novac od poduzetnika koji su uvozili bijelu tehniku iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA