12.7 C
Sarajevo
19.09.2024

Vučić se naljutio: “Haradinaj laže!”

“Laže Haradinaj da ih je 40. Neka ih pokaže. Još jednom pozivam Srbe da ne idu u vojsku. jedino za šta može da služi ta vojska je da ubija Srbe. Pozivam ih da izađu iz te vojske”, kazao je predsjednik Srbije.

Vučić je upozorio da Priština nastavlja sa ozbiljnim i opasnim provokacijama, koje dramatično ugrožavaju opstanak srpskog naroda na Kosovu, prenosi Slobodna Bosna.

On je na press konferenciji poslije sastanka sa 139 političkih predstavnika Srba sa Kosova naveo nekoliko takvih incidenata, počev od najnovijeg – upada policije, odnosno Albanaca, na teritoriju Zubinog potoka. 

- OGLAS -

Kako je rekao, sinoć je kosovska policija ušla na teritoriju Zubinog Potoka i otela jedan kamion srpskom autoprevozniku zato što je preko “zelene linije” uvozio robu iz centralne Srbije na Kosovo, što je, ističe, izazvalo veliki gnjev srpskog stanovništva. 

Vučić je rekao da su tim povodom “deset puta izrekli molbu Srbima da se vrate kućama, kako bismo izbegli dalje incidente”. 

- Advertisement -

U naredna dva dana slijedi prihvatanje novog statuta Trepče, što vodi ka blokadi njenog računa, jer Trepča nije registrovana po srpskim zakonima, već kao UNMIK Trepča, pod okriljem UN. 

Kosovski Albanci žele blokadu računa, uništenje Trepče sjeverne Mitrovice do Leposavića, a to bi, kaže, značilo da 2.400 ljudi ostane bez posla i bez vazduha za disanje u ekonomskom smislu, prenosi Slobodna Bosna. 

“Ujedinjavanje severne i južne Mitrovice direktna je pretnja narodu na KiM i svi kažu da ako do toga dođe to može biti samo nasiljem i to je kraj opstanka našeg naroda”, kaže Vučić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA