12.7 C
Sarajevo
19.09.2024

Thači: Po svaku cijenu očuvati dobre odnose sa SAD-om

Predsjednik Republike Kosovo Hashim Thaçi zajedno s premijerom Ramushem Haradinajem održao je sastanak s glavnim direktorom za Evropske poslove Nacionalnog savjeta bezbjednosti SAD-a Johnom Erathom i direktorom za Balkan Nacionalnog savjeta bezbjednosti SAD-a Bradom Berkleyem, prenosi Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Thaçi i premijer Haradnaj su s visokim zvaničnicima Bijele kuće Johnom Erathom i Bradom Berkley razgovarali o bilateralnim odnosima između Kosova i Sjedinjenih Američkih Država, o političkoj situaciji na Kosovu i u regionu, kao i o dijalogu između Kosova i Srbije, saopšteno je iz Predsjedništva Kosova.

Kako se navodi, visoki zvaničnici Nacionalnog savjeta bezbjednosti SAD-a ponovo su istakli jasan stav američke administracije da se taksa od 100 posto na robu iz Srbije mora suspendovati u cilju nastavka dijaloga i napora za postizanje sveobuhvatnog sporazuma između Kosova i Srbije.

- OGLAS -

Predsjednik Thaçi je uvjerio visoke američke zvaničnike da ni pod kojim uslovom i ni pod kojim okolnostima Republika Kosovo neće rizikovati međudržavne odnose i prijateljstvo sa SAD-om.

“Državne institucije što prije treba da preduzmu konkretne korake u skladu s prijateljskim savetima SAD-a. Ove odluke moraju biti u funkciji očuvanja i jačanja strateške saradnje sa SAD-om i naše državne posvećenosti dijalogu i mirovnom sporazumu”, rekao je Thaçi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA