7 C
Sarajevo
30.04.2024

Dvije curice teško povrijeđene, jednoj se bore za život

Sedmogodišnja kći je u najgorem stanju. Troje djece zadobilo je teške tjelesne povrede, jedno lakše, saznaje Index.

“Dvoje djece je vrlo teško povrijeđeno. Tu su dvije curice od 7 i 8 godina. One su odmah smještene u Jedinicu intenzivnog liječenja”, rekao je direktor bolnice pa predao riječ doktorima.

“Sedmogodišnja djevojčica najteže je ozlijeđena. Ima brojne ozlijede glave i grudnog koša, tako da smo nju morali staviti na mehaničku ventilaciju. Ona je obrađivana do sada, no još uvijek nije stabilizirana, pa smo i u kontaktu s Ministarstvom zdravstva i u planu nam je, kada se ona stabilizira, njezin transport prema Intenzivnoj jedinici za djecu na KBC-u Rebro”, rekao je voditelj odjela za intenzivnu medicinu Edi Karuc. Drugim riječima, djevojčica diše uz pomoć aparata i bore joj se za život.

- OGLAS -

Dodao je da je druga, osmogodišnja djevojčica, koja se također nalazi u jedinici intenzivnog liječenja, pri svijesti i u stabilnom je stanju.

“Za nju se sutra planira operativni zahvat”, izjavio je Karuc.

Saša Pavić iz službe za hirurgiju potvrdio da su drugo dvoje djece, dječak od tri i djevojčica od pet godina, smješteni na odjelu hirurgije.

“Djevojčica ima lakše tjelesne ozlijede, uglavnom ima ogrebotine po licu i nagnječenje grudnog koša. Dječak je također stabilno, no na kontrolnim snimkama pojavilo mu se nešto zraka u grudnoj šupljini, što znači da vjerojatno ima povrijeđeno pluće. To je minimalna količina pa se tu ne mora sada ništa raditi, ali to spada u teške tjelesne ozlijede”, kazao je Pavić.

Majka došla u bolnicu

Direktor zadarske bolnice Željko Čulina potvrdio je da je djecu posjetila majka, a da je u bolnicu došla u pratnji osobe iz “Centra za socijalnu skrb”.

“Majka je došla u bolnicu u pratnji socijalne službe, pogledala svoju djecu, u šoku je. Što će dalje biti nije u našoj nadležnosti. Mi ćemo joj osigurat da ona može biti pored svoje djece. Cilj je da se djeca što prije oporave”, rekao je direktor bolnice.

Podsjetimo, 54-godišnji muškarac jutros je svoje četvero djece bacio s prvog sprata kuće u Pagu, u ulici Josipa bana Jelačića. Radi se o djeci u dobi od 3, 5, 7 i 8 godina, a bačena su s visine oko 6 metara. Kako saznaje Index, porodica je inače iz unutrašnjosti Hrvatske, a kao podstanari žive u Pagu već više godina. U kući je u vrijeme događaja bila i 43-godišnja majka. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA