15 C
Sarajevo
20.11.2024

Preukusni namaz od bundeve za prve jesenske dane

Povrće je to koje je postalo popularno unazad nekoliko godina, pa tako danas uz sve one klasike kao što su recimo juha, imamo i kavu od bundeve, pomfrit od bundeve, a radimo od nje i kolače.

Osim što je bogata proteinima te potiče rad probave, bundeva je ujedno i vrlo hranjiva, a to sve skupa uz njezin okus nikako nije zanemarivo.

Pa, kako biste obilježili početak jeseni i začinili ove prve hladnije dane, vodeći pritom računa i o jačanju imuniteta, odvažite se i napravite namaz, odnosno hummus od bundeve.

- OGLAS -

Stvarno nije teško, a sve što vam treba jest jedna dobra hokaido bundeva i malo vremena. 

Sastojci:

- Advertisement -
  • 1 kg hokaido bundeve
  • 1/4 šalice tahinija
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 ljuta papričica, očišćena od sjemenki papričica
  • 200 ml maslinovog ulja
  • sol i papar po želji

 

Postupak:

1. Bundevu narezati na manje kriške, staviti na pleh koji je prethodno obložen papirom za pečenje.

2. Peći je 15-ak minuta na 200 stupnjeva.

3. Dok se bundeva peče, na maslinovom ulju na tavici lagano prepržiti usitnjeni češnjak s ljutom papričicom.

4. Pečenu bundevu pustiti da se ohladi.

5. U blender staviti tahini, ohlađene komade pečene bundeve, češnjak i papričice te sve dobro smiksati dok se ne dobije maziva kompaktna smjesu.

6. Posolite i poparite po želji.

Uslast!

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA