Pohovane rolnice od hljeba postale su hit, a idealne su za doručak ili užinu jer se brzo prave, a možete ih puniti po želji.
U našim domaćinstvima odavno je poznato pripremanje prženica, odnosno pohovanog hljeba, zbog toga što se brzo pripremaju te su odličan način da se iskoristi stari hljeb od prethodnih dana.
Međutim, ukoliko želite iskoristiti stari hljeb, a niste ljubitelj klasičnih prženica, predlažemo vam da napravite rolnice po uzoru na palačinke, ali brže!
Sastojci:
- 10 kriški hljeba ili tosta
- 40 grama maslaca
- tri jajeta
- tri kašike mlijeka
- 1/2 kašike cimeta
- nadjev po želji
Priprema:
Način pripreme puno je brži od palačinaka jer nećete morati praviti smjesu, pržiti ih i okretati… Umjesto toga narežite hljeb na kriške, malo razvaljajte valjkom za tijesto, pa odrežite koru.
Potom nanesite maslac i marmeladu pa savijte u rolnice. Nadjev za rolnice može biti po vašoj želji. Gotove rolnice umočite u smjesu od jaja, mlijeka i cimeta i ispržite.