15 C
Sarajevo
20.11.2024

Mala pogača sa špinatom i sirom – sve što vam je potrebno danas!

Idealna pogača za početak dana ili nakon napornog radnog vremena; brzo se sprema, ukusna je i “prozračna”. 

Sastojci: 

  • 1/2 kg tijesta za hljeb
  • 20 dg ementalera
  • 1/2 kg špinata
  • prstohvat ruzmarina
  • so
  • biber
  • tri čehna bijelog luka
  • dvije glavice luka
  • maslinovo ulje

Priprema: Pobrašnite podlogu, pa što tanje razvaljajte polovinu tijesta i stavite je u nauljeni kalup. Na tako pripremljeno tijesto rasporedite opran i na rezance narezan špinat, naribani ementaler, narezane glavice luka i sitno sjeckani bijeli luk. Dodajte ruzmarin, so i biber.

- OGLAS -

Tanko razvaljajte drugu polovinu tijesta i njome prekrijte smjesu. Gornji dio prije pečenja izbockajte viljuškom i poškropite maslinovim uljem.

Pogača se peče na 180 stepeni 30-ak minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Kada je pečena, izvadite je iz rerne i, dok je još vruća, premažite je maslinovim uljem.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA