15 C
Sarajevo
08.05.2024

Održana komemoracija Mileni Dravić

Komemoracija povodom smrti glumice Milene Dravić održana je na sceni “Danilo Bata Stojković” u Zvezdara teatru, njenom matičnom pozorištu. Porodica i mnogobrojne kolege odali su poštu Mileni Dravić, kako prenosi Radio Slobodna Evropa.

“Cijeli naš život je privikavanje na bol. I kad pomislimo da smo jedan bol odbolovali, pojavi se novi, koji nas ponovo razboli. I mi se povijemo, da nas manje ima i da nas manje boli. I tako umanjeni i uplašeni, kao ove nedelje kad je Milena otišla, čekamo da bol prođe. Privikavamo se cijelog života i nikako da se priviknemo. Zato danas imamo snage samo za dvije riječi: Zbogom, Milena”, tim riječima se od Milene oprostio dramaturg Dušan Kovačević.

“Publika je obožavala od prvog dana, pa sljedećih 50 i više godina, zato što je bila neodoljiva u komediji, moćna u drami, što je prešla granicu a nije otišla, što je bila dobra, iskrena i draga, dobar prijatelj…Lijepa i hrabra. Meni je stalno pred očima scena iz filma Jutro kad ona odlazi u neku metafiziku života i smrti. Ja sam sigurna da njena duša sada ide ka nekom svitanju. Sa puno poštovanja i mnogo, mnogo ljubavi ja sada samo mogu da kažem: Zbogom, za sada” , rekla je glumica Seka Sabljić.

- OGLAS -

Hrvatski glumac Rade Šerbedžija na komemoraciji Mileni Dravić:

Dugogodišnji direktor Jugoslovenske kinoteke podsetio je na više od 160 filmova, TV serija i drama Milene Dravić „koje se slivaju u jedan film koji postaje dokument o jednoj kinematografiji i jednoj zemlji koja još uvek postoji samo u tim filmovima. To ostaje ostavština za budućnost generacijama koje dolaze, koje mogu da budu ponosne na činjenicu da je na ovi prostorima stvarala jedna prava, istinska filmska diva.“

- Advertisement -

Milena Dravić bit će sahranjena danas u 15 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, pored svog supruga, glumca Dragana Nikolića.

Glumica Jelisaveta Seka Sablić, prilikom obraćanja na komemoraciji:

Velika glumica preminula je 14. oktobra u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa u 79. godini. Prije iji po godine ostala je bez supruga, glumca Dragana Nikolića i od tada se borila sa bolešću.

Ovog ljeta je boravila u Puli, Herceg Novom i na Paliću. Jedna je od najvećih glumica koje su Srbija i Jugoslavija imali. Od MIlene Dravić se oprašta ne samo Srbija, nego cijeli region.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA