11.6 C
Sarajevo
20.09.2024

Pod Bijeli brijeg u Mostar dolazi sarajevski Željezničar

Gdje god da igrate u Mostaru, pod Bijelim brijegom ili na Vrapćićima, nije vam svejedno. Neugodan je protivnik.

U Hercegovini se s nestrpljenjem očekuje okršaj ljutih rivala Zrinjskog i Željezničara koji imaju imperativ pobjede te opstanak u borbi za titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

U okviru 14. Kola premijer lige Bosne i Hercegovine, snage će odmjeriti HŠK Zrinjski i FK Željezničar. Dvije ekipe koju su uvijek preferirale otvorenu igru, sa puno golova i lijepih akcija. Nekada ih je krasila efikasnost, a nekada i ne. Razlog toga i jesu lošiji rezultati plavih s Grbavice u posljednje vrijeme.

- OGLAS -

Nevjerovatna je statistika Zrinjskog u posljednja dva mjeseca. Mostarci su bez poraza te su u posljednjih deset utakmica samo jedan meč remizirali. Željezničar igra dosta slabije ali razlika u samo 3 boda na tabeli između ovih ekipa plavima je dovoljan motiv da jurišaju na pobjedu u ovom derbiju.

Trener Željezničara Milomir Odović je optimističan pred ovaj meč jer konačno ima 20 spremnih igrača, a da će odabrati najbolje za ovu utakmicu, potvrdio je na press konferenciji.

- Advertisement -

S druge strane, Slišković je istakao da Zrinjski ide na pobjedu, te da je Željezničar njihov najveći rival.

Drugi najzanimljiviji meč ovog kola igra se na Koševu, a FK Sarajevo će ugostiti FK Slobodu.

Bordo ekipa napokon igra onako kako to navijači žele da gledaju. Nevjerovatan je niz ekipe s Koševa koja ima nevjerovatnih sedam pobjeda zaredom. Sloboda će u ovaj meč ući s tri vezana poraza.

Sudeći po statistici, ekipa Husrefa Musemića je favorit, međutim Slobodu nikada ne smijete otpisati.

Tuzlaci su u posljednjem kolu poraženi od Zvijezde 09 rezultatom 0:3 i to na domaćem terenu, te će im ova utakmica biti od velikog značaja, ne samo za bolju poziciju na tabeli već i motivirajući faktor za utakmice koje tek dolaze.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA