Dašak meksičke kuhinje je sve što vam je danas potrebno… Tortilje se brzo spremaju, a preukusne su.
Sastojci:
- 400 g pilećih prsa
- paprika
- manji luk
- 4 paradajza
- 100 g rukole
- 200 g matovilca
- 1/2 vezice lišća peršuna
- 8 tortilja
- suncokretovo ulje
Umak:
- OGLAS -
- krastavac
- 2 dl kiselog vrhnja
- čehno bijelog luka
- limunov sok
Začini:
- čili
- mljevena paprika
- korijander
- kurkuma
- so
- biber
Priprema: Pileća prsa očistite i narežite na tanje prutiće. Začinite ih smjesom začina i popržite na ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Papriku, luk i paradajz očistite, nasjeckajte na manje komadiće i pomiješajte ih sa sjeckanim peršunom i salatom.
- Advertisement -
Za umak nasjeckajte nasitno svježi krastavac i bijeli luk, pomiješajte ih s kiselim vrhnjem, začinite solju, biberom i limunovim sokom. U tortilje složite meso, povrće i umak, pa ih zamotajte i poslužite.
- OGLAS -