Pileća su prsa odlična i nutritivna za bilo koji obrok u danu, a povrće ima dosta antioksidanasa…
Sastojci:
- 250 g pilećeg filea
- 2 paprike
- 100 g ovčijeg dimljenog sira
- mladi luk
- 100 g šampinjona
- kašičica peršuna
- kašičica bosiljka
- so
- biber
- tikvica
- 1/2 brokule
- žuta i crvena paprika
- 3-4 kašike maslinovog ulja
- šolja riže
Priprema:
Dva pileća filea prerežite po širini kako biste dobili veće komade mesa. Rastanjite ih batom, posolite i pobiberite. Na malo zagrijanog suncokretovog ulja dinstajte sitno sjeckani luk, listiće gljiva i sjeckanu papriku.
Kad povrće omekša, maknite s vatre, dodajte naribani sir, sjeckani peršun, bosiljak i so. Rasporedite nadjev po fileima i zamotajte, pa učvrstite pomoću čačkalica.
Skuhajte rižu za prilog te na pari skuhajte kriške tikvica, paprika i cvjetiće brokule. Ostavite na toplom. Na ulju propržite rolade oko 15 minuta. Poslužite s kuhanim povrćem začinjenim s maslinovim uljem i rižom.