Sastojci:
- 175 g maslaca na sobnoj temperaturi
- 265 g šećera
- 3 jajeta
- korica jednog limuna
- 265 g glatkog brašna
- 4 g praška za pecivo
- 130 ml mlijeka
- sok jednog limuna
- 135 g šećera u prahu
Priprema:
Omekšali maslac s dodatkom jedne trećine šećera (88 g), malo soli i koricom limuna miksajte uz pomoć pjenjače do pjenaste teksture, te postepeno dodajte ostatak šećera. Sastojke miksajte dok se sav šećer ne inkorporira u maslac, a zatim u pjenastu smjesu dodajte jedno po jedno jaje i nastavite miksati. Brašno i prašak za pecivo poželjno je prosijati kako biste se riješili eventualnih grudica. Suhe sastojke povežite s mlijekom, postepeno ga ulijevajući. Slastičarskom špatulom zatim spojite smjesu brašna i mlijeka sa smjesom maslaca, šećera i jaja. Pri tome pazite da vaši pokreti budu lagani, kako bi što više zraka ostalo u samoj smjesi. Na taj način će kolač postići sočnu, a prozračnu teksturu. Kalup za pečenje premažite maslacem i tankim slojem brašna, kako vam se smjesa ne bi zalijepila za kalup, ili ga jednostavno obložite papirom za pečenje te izlijte smjesu u njega. Zatim rastopite manju količinu maslaca, u nju umočite nož i zarežite po sredini. Smjesu pecite na 170 stepeni, 40-ak minuta. Kada se biskvit ispeče, napravite glazuru koju ćete preliti preko ohlađenog kolača. Za glazuru će vam trebati sok jednog limuna i 135 g šećera u prahu koje ćete povezati u gustu smjesu.